A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2010. év - társasjátékdíj

 

Ticket to Ride

Ticket to Ride

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés: jelölt

Játékidő: 45 perc
Játékosszám: 2-5 fő (4 játékossal a legjobb)
Ajánlott életkor: 8+
Nyelv: a játék angol nyelvű, de nyelvfüggetlen

Valahol félúton a vasúti hálózatépítés öröme és a römi kártyagyűjtögetése között a számos nemzetközi díjjal elhalmozott Ticket to Ride tökéletesen megtalálta a helyét.

A gyönyörű grafikával megvalósított, mégis jól átlátható, praktikus térkép és kártyák csupán tökéletesítik azt a családbarát játékélményt, ami a rendkívül egyszerű szabályokból következik. A játékos döntése nem bonyolult: vagy húz két kártyát, vagy néhány egyszínű kártya lerakásával megépít egy vasútszakaszt, amely két várost köt össze.

A titkos célok még érdekesebbé teszik az egyébként meglehetősen gyorsan pörgő játékot, amely így az utolsó pillanatig szolgál meglepetésekkel és izgalmakkal.

Nagymamák és unokák, tapasztalt és kezdő játékosok, kreatívak és versengők, vonat- és térképrajongók egyaránt örömüket lelhetik benne, és ha véletlenül minden taktikázásunk ellenére a szerencse elpártolt volna tőlünk, akkor sincs gond: a Ticket to Ride-ból szinte mindenki visszavágót követel!

A Ticket to Ride 2010-ben a Magyar Társasjátékdíj legjobb 4 társasjátéka közé tartozott, és jelölhető volt a díjra.

2010 jelölt



A Dixit lett 2010 győztes társasjátéka

Dixit

A Dixit egy egyszerű szabályokkal rendelkező kártyajáték. A mesélő kiválaszt egy színes, mesés kártyát a kezéből, mond róla egy történetet, majd a többi játékos kiválasztja a saját kezéből azt a lapot, amelyikre a legjobban illik a leírás. A kártyák megkeverése és felfedése után...
  • Paraméterek:
  • Játékdiő: 20-40 perc
  • Ajánlott életkor: 8+
  • Kategória: partijáték, kártya

További jelöltek

További adatok 2010-hez

Beválogatott játékok:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Gyimesi András, Farkasné Mák Éva, Máthé Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

dr. Bársony Balázs, Farkas Gábor, dr. Nagy Bálint



A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése, valamint a vásárlók döntésének segítése.