A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2010. év - társasjátékdíj

 

Aquaretto

Aquaretto

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés: jelölt

Játékidő: 20-40 perc
Játékosszám: 2-5 fő (4 játékossal a legjobb)
Ajánlott életkor: 8+
Magyar kiadó: Gémklub

Ki ne szeretett volna gyerekkorában állatkertet létrehozni, saját állatokat tartani?

Az itthon is ismert német játékdíjat elnyerő Zooloretto folytatása az elődjénél is izgalmasabb, több lehetőséget kínáló, de ugyanolyan szép játék, amelyben ezúttal egy vízi állatkertet hozunk létre, hatalmas akváriumokba gyűjtve állatokat a területünkre.

Parkunkba látogatókat is vonzhatunk, különösen, ha a betanítható állatokhoz még edzőt is szerzünk – hiszen a delfin- és fókashow mindenkit érdekel!

A játékelemek tartósak, igényesek és vonzók a gyerekek számára. Maga a játék pedig nem túl hosszú, de bármikor újrajátszható – és több játszma után sem válik unalmassá.

Az egész család élvezettel játszhatja együtt újra és újra, mert bár a gyerekek is hamar elsajátítják a szabályokat, a taktikai kérdések és fontos döntések a felnőttek számára is kínálnak izgalmakat. Ráadásul, aki már a Zoolorettóban és az Aquarettóban egyaránt profi, a két játékot együtt, egyetlen nagy játékként is játszhatja!

Az Aquaretto 2010-ben a Magyar Társasjátékdíj legjobb 4 társasjátéka közé tartozott, és jelölhető volt a díj megnyerésére.

2010 jelölt



A Dixit lett 2010 győztes társasjátéka

Dixit

A Dixit egy egyszerű szabályokkal rendelkező kártyajáték. A mesélő kiválaszt egy színes, mesés kártyát a kezéből, mond róla egy történetet, majd a többi játékos kiválasztja a saját kezéből azt a lapot, amelyikre a legjobban illik a leírás. A kártyák megkeverése és felfedése után...
  • Paraméterek:
  • Játékdiő: 20-40 perc
  • Ajánlott életkor: 8+
  • Kategória: partijáték, kártya

További jelöltek

További adatok 2010-hez

Beválogatott játékok:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Gyimesi András, Farkasné Mák Éva, Máthé Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

dr. Bársony Balázs, Farkas Gábor, dr. Nagy Bálint



A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése, valamint a vásárlók döntésének segítése.