A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2011. év - társasjátékdíj

 

Tobago

Tobago

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés:jelölt

Játékidő: 60 perc
Játékosszám: 2-4 fő (4 játékossal a legjobb)
Ajánlott életkor: 8+
Magyar kiadó: Piatnik

Letöltés: Tobago játékszabály

Kalandra fel, be a dzsipekbe! Várnak ránk a karibi paradicsom pálmafái és kunyhói árnyékában megbúvó titokzatos kincsek! Helyüket a sziget belsejében a játékosok által kirakott kártyák körről körre teszik egyértelműbbé. Ha egyszer felleljük őket, csakis az részesülhet belőlük, aki kártyával segítette a felderítést.

Minden kártya tovább szűkíti a lehetséges lelőhelyeket, míg a végén csak egy marad. Ha valaki ezután rálép a gázra, és dzsipjével a helyszínen landol, kiássa a kincses ládát, és jön az osztozkodás.

Aki több kártyával járult hozzá a kincs helyének megállapításához, többet is tud a ládában lévő aranytallérok számáról vagy az ott rejlő átokról.

Jó helyezkedés a táblán a dzsippel, a kártyák ügyes kombinálása és az osztozkodás során némi kockáztatás mind-mind közelebb visz a győzelemhez. Tobago így számunkra nemcsak egy vonzó sziget a térképen, hanem egy játékos paradicsom is az egész családnak, gyönyörűen kivitelezett tartozékokkal, isteni szobrokkal és pálmafákkal.

A Tobago 2011-ben a Magyar Társasjátékdíj legjobb 4 társasjátéka közé tartozott, és jelölhető volt a fődíjra.

2011 jelöltA Finca lett 2011 győztes társasjátéka

Finca

A játékban minden játékos egy-egy mallorcai gazda szerepébe bújva arathat a spanyol szigeten honos gyümölcsök közül, és láthatja el a sziget különböző piacait élelemmel, ahol mindig eltérő gyümölcsre merül fel igény. A szállítmányokért a játékosok győzelmi pontokat kapnak. A játék végén az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte.
  • Paraméterek:
  • Játékdiő: 45-60 perc
  • Játékosok száma: 2-4 fő
  • Ajánlott életkor: 8+
  • Kategória: gyűjtögetés, szállítás

További jelöltek

További adatok 2011-hez

Beválogatott játékok:

Oklevéllel elismerve:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Bársony Balázs, Bérczes Bernadett, Farkas Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor, Farkasné Mák Éva, Kovács Krisztián

Egyéb adatok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni a jövő évi eredményekről és eseményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!