A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2011. év - társasjátékdíj

 

Bumeráng

Bumeráng

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés:jelölt

Játékidő: 30 perc
Játékosszám: 3-5 fő
Ajánlott életkor: 8+
Magyar kiadó: Granna

Letöltés: Bumeráng játékszabály

Ez az eszköz volt az ausztrál őslakosok egyik vadászfegyvere. Ebben a társasjátékban a bumerángok ugyancsak állatok gyűjtésére szolgálnak, licitálunk velük, és a játékosok egy körbe dobálják őket.

Összesen hat féle állatot szerezhetünk, mindegyikből kilenc található a kártyapakliban. A játék végén csak az kap pontot, akinek egy fajtából a legtöbbet sikerült megszereznie, méghozzá annyit, ahány kártyája az adott állatfajtából van.

A kör elején meghatározott számú állatkártyát teszünk az asztalra. Minden kártyán két vadászterület látható, összesen ezekből öt van (sivatag, erdő, vízfolyás, erdő, hegység). A játékosok a vadászterületek közül a kör elején titkosan kiválasztanak egyet. Ha kártyához jutnak majd a kör végén, akkor azokat kapják meg, amelyeken a kiválasztott vadászterület van.

Ezután a licitálás következik: a játékosok bumerángot dobnak a kör közepébe, vagy kiszállnak, és elviszik az addig a körbe került bumerángokat. Aki legutoljára marad, az biztosan kártyához jut, a korábban kiszállók pedig abban reménykedhetnek, hogy előttük a többi játékos nem vitte el a vadászterületükhöz tartozó kártyákat.

Ügyes taktika, némi blöff és kis utánaszámolás szükségeltetik ehhez a kompakt, gyors kártyajátékoz, amelyet a kevésbé szokványos, ám annál érdekesebb grafikával díszített, színes kártyalapok is vonzóvá tesznek.

A Bumeráng 2011-ben a Magyar Társasjátékdíj legjobb 4 társasjátéka közé tartozott, és jelölhető volt a fődíjra.

2011 jelöltA Finca lett 2011 győztes társasjátéka

Finca

A játékban minden játékos egy-egy mallorcai gazda szerepébe bújva arathat a spanyol szigeten honos gyümölcsök közül, és láthatja el a sziget különböző piacait élelemmel, ahol mindig eltérő gyümölcsre merül fel igény. A szállítmányokért a játékosok győzelmi pontokat kapnak. A játék végén az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte.
  • Paraméterek:
  • Játékdiő: 45-60 perc
  • Játékosok száma: 2-4 fő
  • Ajánlott életkor: 8+
  • Kategória: gyűjtögetés, szállítás

További jelöltek

További adatok 2011-hez

Beválogatott játékok:

Oklevéllel elismerve:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Bársony Balázs, Bérczes Bernadett, Farkas Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor, Farkasné Mák Éva, Kovács Krisztián

Egyéb adatok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni a jövő évi eredményekről és eseményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!