A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2010. év - társasjátékdíj

 

Marrakech

Marrakech

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés: jelölt

Játékidő: 30 perc
Játékosszám: 2-4 fő (4 játékossal a legjobb)
Ajánlott életkor: 8+
Magyar kiadó: Gémklub

Az 1001 éjszaka meséiből is jól ismert keleti világ piacán szőnyegek lerakosgatásával versengenek egymással a játékosok.

A játék működése különleges ötleten alapul: a puha, kellemes bazári hangulatot árasztó kis szőnyeglapkák könnyedén egymásra pakolhatók – ugyanez például a más játékokban szokásos kartonlapokkal nem működött volna.

A játék menete és sztorija jól illeszkedik ezekhez a kulcsfontosságú játékelemekhez, és bár a szabályok lehetőséget adnak jó kis gonoszkodásra egymás szőnyegeinek letakarásával, a Marrakech mégis igazi ötletes és élvezetes, ártatlan családi játék marad.

A 2010-es Magyar Társasjátékdíjra jelölt négy játék közül a Marrakech ajánlható a legkisebb kortól: már hatévesek is elkezdhetik – de a szülők is szívesen játszanak velük!

A Marrakech 2010-ben a Magyar Társasjátékdíj legjobb 4 társasjátéka közé tartozott, és jelölhető volt a díj megnyerésére.

2010 jelölt



A Dixit lett 2010 győztes társasjátéka

Dixit

A Dixit egy egyszerű szabályokkal rendelkező kártyajáték. A mesélő kiválaszt egy színes, mesés kártyát a kezéből, mond róla egy történetet, majd a többi játékos kiválasztja a saját kezéből azt a lapot, amelyikre a legjobban illik a leírás. A kártyák megkeverése és felfedése után...
  • Paraméterek:
  • Játékdiő: 20-40 perc
  • Ajánlott életkor: 8+
  • Kategória: partijáték, kártya

További jelöltek

További adatok 2010-hez

Beválogatott játékok:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Gyimesi András, Farkasné Mák Éva, Máthé Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

dr. Bársony Balázs, Farkas Gábor, dr. Nagy Bálint



A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése, valamint a vásárlók döntésének segítése.