A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2012. év - társasjátékdíj

 

Mamutvadász

Mamutvadasz

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés:győztes

Szerző: Reiner Knizia
Játékidő: 45 perc
Játékosszám: 2-4 fő
Ajánlott életkor: 8+
Magyar kiadó: Piatnik

Töltsd le: magyar szabály

Szerinted hogyan boldogulna egy általad vezetett törzs a Kőkorszakban? Be tudnád gyűjteni az értékes növényeket és tárgyakat, mielőtt a szemfüles szomszéd törzsek bejárják a tájat? Nagyobb mamutvadász lennél, mint a szomszédaid?

A Mamutvadász ilyen hangulatban játszódik. Minden játékos egy kőkorszak-beli törzs 4 emberét irányítja. A játék két fordulóból áll: egy nyári és egy téli fordulóból. A játékosoknak ezalatt minél több, minél értékesebb területlapkákat kell összegyűjteniük.

Minden körben, amikor valaki sorra kerül, 2 lapkányi területet mozoghat az embereivel. Amikor a játékos egy emberével egy területlapkáról lelép, megkapja az elhagyott területlapkát.

A területlapkák szimbolizálják, hogy a törzs emberei milyen dolgot találtak az adott területen. Vannak olyan területlapkák, amelyek egyszerűen csak győzelmi pontot adnak. Ilyenek a bogyó és gyökér lapkák, amelyek mindig annyi pontot érnek, ahányas szám rajtuk szerepel. Vannak olyanok, melyek tárgyakat szimbolizálnak. Ezekből minél több egyformát gyűjtünk össze, a játék végi értékelésben annál több pontot kapunk. Illetve van a fegyver lapka, amellyel mamutokat ejthetünk el. A mamutlapkák a játék legtöbb pontot érő lapjai.

A játéknak akkor van vége, ha elfogynak a nyári és téli fordulók begyűjthető lapkái. Ekkor az a játékos győz, akinek a legtöbb pontja van.

A Mamutvadász, bár a témája alapján elsőre talán gyermektársasjátéknak tűnhet, valójában egy nagyon is jól kitalált családi társasjáték, mely sokszor újrajátszható. A játék megköveteli az előre tervezést, a jó helyzetfelismerést, és emellett még tematikus és izgalmas is. Illetve nem mellékesen a Magyar Társasjátékdíj győztese.

2012 fődíj

A Mamutvadász lett 2012-ben a Magyar Társasjátékdíj
fődíjas társasjátéka.



2012-ben a Magyar Társasjátékdíj győztes társasjátéka a Mamutvadász lett.

A beválogatott játékok teljes listája:

Adatok 2012-höz

Beválogatott játékok:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Gyimesi András,
Farkas Gábor,
Mandics Zoltán,
Máthé Gábor,
Oberländer Zoltán

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor,
Gönci Péter,
Kovács Krisztián

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!