A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2020. év - társasjátékdíj

 

Benevezett társasjátékok listája

Bastille

Bastille

ajánlott

Kiadó: Piatnik Budapest Kft. | Kiadva: 2019 | Játékos: 3-4 fő | Játékidő: 60 p

Párizs, néhány héttel a forradalom kitörése előtt. A város helyszínein különböző bónuszokhoz jutsz, például érméket, fegyvereket, szövetségest vagy küldetéskártyát szerezel. Megpróbálsz a városban minél nagyobb befolyásra szert tenni. Erre 8 fordulón keresztül van lehetőséged, közben különböző képességekkel és felszerelésekkel bíró embereket szerezel, valamint küldetéskártyákat teljesítesz. A 8. forduló végén az győz, aki ezek által a legtöbb pontot gyűjti.

Hadara

Hadara

ajánlott

Kiadó: Piatnik Budapest Kft. | Kiadva: 2019 | Játékos: 2-5 fő | Játékidő: 60 p

Három korszakon át fejleszted a településed, hogy elérj egy magasan fejlett kultúrát. Különböző kontinensekről és korszakokból származó emberekkel fejleszted a mezőgazdaságot, kultúrát és a katonai hatalmadat is. A Hadara fázisaiban kártyákat húzol, amik segítségével megnövelheted a jövedelmedet, szövetségbe tömörítheted a kolóniákat, mellszobrokat faraghatsz, megetetheted a néped, és győzelmipontokat szerezhetsz. Egyes kártyákkal pedig speciális képességekre is szert tehetsz. A játék győztese az lesz, akinek a harmadik korszak után a legtöbb pontja lesz.

Köszöntünk… álmaid városában!

Köszöntünk… álmaid városában!

ajánlott

Kiadó: Gémklub Kft. | Kiadva: 2019 | Játékos: 1-100 fő | Játékidő: 30 p

Amerikai kertvároskát kiépíteni nem kis kunszt, főleg, ha a játékosok minden körben a három fejlesztés egyikével élhetnek csak!
Kertek, kerítések és medencék várnak a mindenkiben rejtőző lelkes telekfejlesztőre. A tervezési bizottság megadta a rajtjelet, és az utcák kivitelezése csak a játékosok ravaszságán múlik! A gurítsd-és-írd (roll & write) játékokhoz hasonlóan minden kör új lehetőségekkel szolgál, aminek az egyikét kell kiválasztani, majd máris jöhet a következő kör! Na ki ragadja meg legjobban az amerikai álmot?

Skicc: Mi az ábra

Skicc: Mi az ábra

győztes

Kiadó: Gémklub Kft. | Kiadva: 2019 | Játékos: 3-6 fő | Játékidő: 25 p

Egy partijáték, amelyben nem elég, hogy gyorsan kell megrajzolnunk a saját feladványunkat, a többiek rajzát is minél hamarabb be kell azonosítsuk!
Három kártya, rajtuk 21 feladvány – és minden játékosnak meg kell az egyiket rajzolni.
Egyszerre kezdenek rajzolni, és aki elkészült, úgy helyezi maga elé, hogy mindenki láthassa – ha már elkészült a sajátjával.
Ezután nem marad más hátra, mint kitalálni, hogy a többiek elkészült rajza melyik a 21-ből, majd gyorsan szavazni: minél hamarabb rakjuk le a szavazatunkat, annál több pontot kapunk a helyes találatért.



Részletes Játéklista

Társasjátékok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 




A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése és a vásárlók döntésének segítése.