A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2019. év - társasjátékdíj

 

Benevezett társasjátékok listája

Azul

Azul

ajánlott

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2018. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 30 p

Ki tudja a legszebben csempézett falat összeállítani, amellyel elnyeri I. Mánuel
bizalmát, és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?
Az Azul különleges stratégiai játék, amelyben a játékosoknak egyszerre kell arra
figyelniük, hogy egy-egy választással milyen lehetőséget hagynak meg vetélytársaiknak,
és arra, hogy az aktuális fordulóban minél nagyobb egybefüggő területet
építsenek a színes csempékből. Okosan kell tehát dönteni és tervezni, az elvehető
csempék készletmozgása és a többi játékos készülő mozaikja alapján.

Kuruzslók Quedlinburgban

Kuruzslók Quedlinburgban

győztes

Kiadó: Compaya | Kiadva: 2018. | Játékos: 2-4 fő

Évente egyszer Quedlinburg városa 9 napos vásárt tart. Az ország legjobb csodadoktorai és kuruzslói gyűlnek össze egy helyen, hogy bemutassák gyógyító tudományukat és gyógyitalaikat. Büdös, izzadó lábak, honvágy, csuklás és szerelmi betegség - mindenre van gyógymódjuk. Minden sarlatán saját gyógyitalt főz. A gyógyitalok elkészítéséhez a játékosok összetevőket húznak a saját zsákjukból, amíg úgy nem gondolják, hogy a tökéletes gyógyital elkészült. De csak óvatoson: picivel több ezekből a speciális összetevőkből, és az egész edény felrobbanhat! Szóval meg kell találni a megfelelő időt a megálláshoz, mielőtt túl késő lenne, és talán egy kisebb adagot kell elsőre készíteni, hogy a nyereségből értékesebb összetevőket kereshessenek később. Így a játékos zsákja fokozatosan töltődik fel egyre értékesebb, hasznosabb összetevőkkel, és így a következő bájital még értékesebb lehet.

Luxor

Luxor

ajánlott

Kiadó: Piatnik Budapest Kft | Kiadva: 2018. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 45 p

Az elfeledett kincsek
Lépjetek be Luxor mesés templomába, vezessétek a kalandorokat a templom titokzatos járatain és kutassátok fel útközben az értékes kincseket.
Célotok a fáraó sírkamrája, de már az odavezető út során számtalan kincset és titokzatos erővel bíró skarabeuszt gyűjthettek.
Minden játékos egy 5 kalandorból álló csapatot irányít a kártyáival. Aki előbb lép be a kalandoraival a sírkamrába és az út során minél több kincset szerzett, az sok pontot kap. Aki a legtöbb pontot gyűjti össze, az lesz a játék győztese.
Minden játék új és változatos játékélményt nyújt, mert a játék során folyamatosan új kincsek és változatos akciólehetőségeket nyújtó különleges lapkák kerülnek a sírkamrához vezető útra.
Ideális családi társasjáték!
Egyszerű játékszabályokkal, egyedi játékmechanizmussal valamint a folyamatosan megújuló játékfelülettel változatos és izgalmas játékélményt nyújt.

Sárkány palota

Sárkány palota

ajánlott

Kiadó: A-Games Delta Vision | Kiadva: 2018. | Játékos: 3-10 fő | Játékidő: 15 p

A Sárkány palota - a birodalom legősibb és legfontosabb hatalmi központja - hanyatlik. Ereje és befolyása évtizedek óta csökkenőben, de most, hogy a Bölcs Sárkány támogatását is elveszítette, az emberek elvándorolnak, új otthont keresve, ahol biztonságban és gazdagságban élhetnek. És Ti, a környező birodalmak urai, szívesen befogadjátok őket! Itt a lehetőség, hogy kiszabaduljatok a Sárkány palota árnyékából és növeljétek hatalmatokat... De vajon el tudod nyerni a hatalmas szellemek bizalmát és támogatását? Melléd áll vajon majd a Bölcs Sárkány? Te fogod a következő Sárkány palotát felépíteni? A Sárkány palotaTM játékot egy ősi kínai játék, a Madzsong ihlette. Vegyél el lapkákat az omladozó Sárkány palotáról és épísd be őket a saját palotádba. Gyűjts azonos típusú lapkákat és építs szentélyt rájuk a pontszerzéshez. Kérj segítséget a szellemektől, engedd szabadon a képességeiket. De vigyázz! A Bölcs Sárkány kéréseit is be kell tartani a győzelemhez!



Részletes Játéklista

Társasjátékok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 




A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése és a vásárlók döntésének segítése.