A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2015. év - társasjátékdíj

 

2015 győztes társasjátéka

Colt Express

Colt Express

győztes

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2015. | Játékos: 2-6 fő | Játékidő: 40 p

1889. Július 11., délelőtt 10 óra. A Union Pacific Express elhagyja az új-mexikói Folsom városát, fedélzetén 47 utassal. Néhány perc múlva a vagonok tetejéről sietős léptek zaja hallatszik, majd pisztolylövések. Állig felfegyverzett banditák támadnak könyörtelenül, hogy megfosszák a becsületes utasokat a tárcájuktól és az ékszereiktől! Sikerül a banditáknak megőrizniük a hidegvérüket, és elkerülni a lövéseket? Sikerül ellopniuk a Nice Valley Bányásztársaság heti fizetését, ami a Samuel Ford marsall által szigorúan őrzött pénzszállító táskákban pihen? Csak egy bandita érheti el a célját. Csak egy válhat a banda leggazdagabb tagjává.

Pandemic

Pandemic

jelölt

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 45 p

Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének. Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a fertőzéssel, és meg kell találnotok az ellenszerhez szükséges anyagokat. Saját szakértelmeteket latba vetve kell összedolgoznotok a siker érdekében. Az óra ketyeg, a betegségek világméretű járványok révén terjednek. Meg tudjátok találni mind a négy ellenszert még időben? Az emberiség sorsa a ti kezetekben van!

Patchwork

Patchwork

jelölt

Kiadó: Compaya | Kiadva: 2015. | Játékos: 2 fő | Játékidő: 30 p

A Patchwork a kézimunka egyik formája, mely összevarrt szövetdarabokból hoz létre egy nagyobb mintát.
Régen ez volt a módja, hogy a megmaradt ruhadarabokból használható ruhákat és takarókat gyártsanak. Ma a patchwork egy művészeti irányzat, melynél a tervezők értékes szöveteket felhasználva gyönyörű textíliákat alkotnak. A szövetek egyenetlenül összeillesztett darabjai különösen egyedi remekműveket eredményezhetnek,és ezért rengeteg textilművész alkalmazza.
Gyönyörű folttakaró készítéséhez fáradságos munka és idő szükséges, mert a rendelkezésre álló foltok egyszerűen nem akarnak összeilleni. A játékosnak körültekintően kell a foltokat kiválasztania, és figyelnie kell, hogy mindig legyen kéznél elegendő gomb ­ nem csak azért, hogy befejezze a takaróját, hanem hogy az elkészült alkotás jobb és szebb legyen ellenfele takarójánál.

Splendor

Splendor

jelölt

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 30 p

A Splendor egy gyorsasági gyűjtögetős és kártya fejlesztős játék. A játékosok reneszánsz kereskedők, akik drágakő bányákat, ehhez kapcsolódó közlekedési eszközöket, üzleteket próbálnak a legtöbb presztízspont megszerzésének reményében megvásárolni. Ha elég gazdaggá válik egy játékos még egy nemes látogatásával is növelheti presztízspontjait. A körödben gyűjthetsz drágaköveket (1), vásárolhatsz és építhetsz le kártyákat (2) vagy tartalékolhatsz kártyákat (3). Ha drágakövet gyűjtesz dönthetsz 3 különböző drágakő vagy két azonos drágakő megszerzése közül. A tartalék kártyádat magad előtt lefordítva hagyod későbbi épület kijátszásra. Minden egyes kártya amit megvásárolsz növeli a vagyonodat és egy állandó bónusz hatást ad a későbbi vásárlásokhoz vagy növeli a presztízspontjaidat. Az a játékos nyer, aki előbb éri el a 15 presztízspontot.



Részletes Játéklista

Társasjátékok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 




A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése és a vásárlók döntésének segítése.