A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2015. év - társasjátékdíj

 

Beválogatott társasjátékok listája

Colt Express

Colt Express

győztes

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2015. | Játékos: 2-6 fő | Játékidő: 40 p

1889. Július 11., délelőtt 10 óra. A Union Pacific Express elhagyja az új-mexikói Folsom városát, fedélzetén 47 utassal. Néhány perc múlva a vagonok tetejéről sietős léptek zaja hallatszik, majd pisztolylövések. Állig felfegyverzett banditák támadnak könyörtelenül, hogy megfosszák a becsületes utasokat a tárcájuktól és az ékszereiktől! Sikerül a banditáknak megőrizniük a hidegvérüket, és elkerülni a lövéseket? Sikerül ellopniuk a Nice Valley Bányásztársaság heti fizetését, ami a Samuel Ford marsall által szigorúan őrzött pénzszállító táskákban pihen? Csak egy bandita érheti el a célját. Csak egy válhat a banda leggazdagabb tagjává.

Építőmesterek - Középkor

Építőmesterek - Középkor

beválogatott

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 30 p

Minden építőmester arról álmodik, hogy a királyság első építésze lehessen. Ennek érdekében jól kell megválogatnod munkásaidat és a felépíteni kívánt épületeket, mivel a dolgos kezek munkája viszi messzire az építőmester hírét. A megkeresett aranyakból fogadj fel hozzáértőbb munkásokat, akik segítségével még pompásabb épületeket emelhetsz – akár az igazi mesterművet, a katedrálist!

Az igényes fémdoboz igazi gyöngyszemet rejt, mely a franciaországi Év Játéka választáson elnyerte a zsűri különdíját is. Az egyszerű alapszabályok mögött egy igazi taktikus, gondolkodtató játék rejlik, amely egyaránt kedvencévé válhat a társasjátékozásba most belekóstolóknak és a régi motorosoknak.

Imperia

Imperia

beválogatott

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2014. | Játékos: 1-4 fő | Játékidő: 20 p

A középkorban minden nemesnek az volt a legfontosabb, hogy minél nagyobb terület fölött uralkodjon, és minél nagyobb befolyást szerezzen a királyi udvarban. A beházasodás más nemesi családokba nem mindig hozott eredményt, ezért olykor elindították seregeiket, hogy harcban szerezzék meg a hőn áhított földterületeket. Hatalmas seregek dübörgése hallatszott Európa-szerte, és a hosszú hadjárat nem kímélt senkit, csak hogy elérje célját. A hadvezérek néha még saját katonáikat is képesek voltak feláldozni a győzelem reményében. Az erő és a bátorság azonban csak ügyességgel és ravaszsággal párosítva hozhat sikert. Vajon ki látja át jobban a meghódításra váró területeket? Ki ismeri jobban katonáinak erősségeit és erényeit? Ki irányítja okosabban a seregét? Harcra fel! Legyél te a legnagyobb hadvezér, aki az ellenfeleit kijátszva a leggazdagabb területeket szerzi meg magának!

Lemmingek

Lemmingek

beválogatott

Kiadó: Piatnik | Kiadva: 2015. | Játékos: 2-5 fő | Játékidő: 30 p

Ki ugrik elsőként? Ez a mottója a vidám Lemming versenynek. A játékosok nagy ugrással a csúcsról a hideg vízbe ugranak. A csúcsra vezető úton néhány akadályt le kell küzdeniük, nem egyet közülük játékostársaik helyeztek el a játéktáblán. De vigyázat! Aki megáll az úton, azt vagy eltolják vagy megelőzik.
Légy te is részese a vidám Lemming versenynek!

Pandemic

Pandemic

jelölt

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 45 p

Megvan bennetek minden, ami az emberiség megmentéséhez kell? Egy járványelhárító csapat szakképzett tagjaiként kell felfedeznetek a tomboló halálos járványok ellenszérumait, még mielőtt azok világszerte elterjednének. Neked és a csapat tagjainak a világot bejárva kell harcolnotok a fertőzéssel, és meg kell találnotok az ellenszerhez szükséges anyagokat. Saját szakértelmeteket latba vetve kell összedolgoznotok a siker érdekében. Az óra ketyeg, a betegségek világméretű járványok révén terjednek. Meg tudjátok találni mind a négy ellenszert még időben? Az emberiség sorsa a ti kezetekben van!

Patchwork

Patchwork

jelölt

Kiadó: Compaya | Kiadva: 2015. | Játékos: 2 fő | Játékidő: 30 p

A Patchwork a kézimunka egyik formája, mely összevarrt szövetdarabokból hoz létre egy nagyobb mintát.
Régen ez volt a módja, hogy a megmaradt ruhadarabokból használható ruhákat és takarókat gyártsanak. Ma a patchwork egy művészeti irányzat, melynél a tervezők értékes szöveteket felhasználva gyönyörű textíliákat alkotnak. A szövetek egyenetlenül összeillesztett darabjai különösen egyedi remekműveket eredményezhetnek,és ezért rengeteg textilművész alkalmazza.
Gyönyörű folttakaró készítéséhez fáradságos munka és idő szükséges, mert a rendelkezésre álló foltok egyszerűen nem akarnak összeilleni. A játékosnak körültekintően kell a foltokat kiválasztania, és figyelnie kell, hogy mindig legyen kéznél elegendő gomb ­ nem csak azért, hogy befejezze a takaróját, hanem hogy az elkészült alkotás jobb és szebb legyen ellenfele takarójánál.

Splendor

Splendor

jelölt

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 30 p

A Splendor egy gyorsasági gyűjtögetős és kártya fejlesztős játék. A játékosok reneszánsz kereskedők, akik drágakő bányákat, ehhez kapcsolódó közlekedési eszközöket, üzleteket próbálnak a legtöbb presztízspont megszerzésének reményében megvásárolni. Ha elég gazdaggá válik egy játékos még egy nemes látogatásával is növelheti presztízspontjait. A körödben gyűjthetsz drágaköveket (1), vásárolhatsz és építhetsz le kártyákat (2) vagy tartalékolhatsz kártyákat (3). Ha drágakövet gyűjtesz dönthetsz 3 különböző drágakő vagy két azonos drágakő megszerzése közül. A tartalék kártyádat magad előtt lefordítva hagyod későbbi épület kijátszásra. Minden egyes kártya amit megvásárolsz növeli a vagyonodat és egy állandó bónusz hatást ad a későbbi vásárlásokhoz vagy növeli a presztízspontjaidat. Az a játékos nyer, aki előbb éri el a 15 presztízspontot.

Szénre fel

Szénre fel

beválogatott

Kiadó: Delta Vision | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 70 p

A „Glück Auf” a hagyományos német bányászköszöntés, ami magyarul annyit tesz: Jó szerencsét!

ESSEN, a 20. század derekán: a napenergia és a tiszta erőforrások még nem léteznek, de ott van a „korlátlan mennyiségű szén”. Egy szénbánya tulajdonosaként a te felelősséged a csillék gyártása, azok föld alá juttatása, és minél több szén kitermelése a tárnákból. Ahhoz, hogy ezt teljesítsd, különböző megbízásokra kell szert tenned, majd azokat teljesítened, hogy győzelmi pontokat szerezhess. Mindamellett, ezek a megrendelések általában elég specifikusan megha-_tározzák, hogy milyen típusú szénre van szükség a teljesítésükhöz. A különböző szénfajták az aknák különböző szintjein találhatóak, és egyre mélyebbre kell hatolni a bányában, hogy elérd a megfelelőt… és ez bizony drága mulatság. A Szénre fel egy összetett, mégis könnyen elsajátítható társasjáték, ami egyaránt tartalmas szórakozást nyújt a családnak és a tapasztalt játékosoknak is. A tárnák és a felvonók biztosítják a jó játékot „minden szinten”.

Tokió királya

Tokió királya

beválogatott

Kiadó: Delta Vision | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-6 fő | Játékidő: 30 p

Játssz őrjöngő gigaszörnyekkel, és pusztíts el mindent ami az utadba kerül! Dobj a kockákkal, és válaszd ki az optimális kombinációt, hogy gyógyulj, támadj, különleges kártyákat vásárolj vagy győzelmi pontokat szerezz. Rajtad áll, hogy milyen taktikával leszel Tokió királya: legyőzöd az összes ellenfeled egy végzetes csapással, vagy összegyűjtöd a 20 győzelmi pontot.

Venezia 2099

Venezia 2099

beválogatott

Kiadó: Piatnik | Kiadva: 2014. | Játékos: 2-5 fő | Játékidő: 45 p

Velencét, a varázslatos várost egy sötét jóslat árnyékolja be! A jóslat szerint a város elkerülhetetlenül a tenger mélyére fog süllyedni. Éld át a játékkal a lagúnák városának hangulatát! Lépj egy műgyűjtő szerepébe és kutass értékes kincsek után!
A játékosok feladata, hogy utat építsenek ki a süllyedő városrészekből a lebegő szigeteket használva, minél több kincset mentsenek meg az elsüllyedéstől.



Részletes Játéklista

Társasjátékok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 




A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése és a vásárlók döntésének segítése.