A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2013. év - társasjátékdíj

 

2013 győztes társasjátéka

7 Csoda

7 Csoda

jelölt

Kiadó: Gémklub | Kiadva: 2011. | Játékos: 2-7 fő | Játékidő: 30 p

A 7 Csoda könnyen tanulható szabályai és játékmenete miatt ugyanolyan kihívást és élményt jelent a tapasztaltabb játékosok számára, mint azoknak, akik csak most kezdenek ismerkedni a társasjátékok magával ragadó világával. Az újszerű játékmechanika miatt ugyanolyan jól játszható 3-7 főig bármilyen játékosszámmal, sőt a mellékelt kiegészítő szabályokkal akár ketten is remek szórakozás lehet. A sokféle stratégiával számos út vezethet a győzelemhez, nem igazán van két egyforma parti. A gyönyörű alkatrészekkel pedig élmény a játék!
Ebben a legújabb kiadásban már minden szöveg, így a kártyák elnevezése is magyar nyelvű!

Fresco

Fresco

jelölt

Kiadó: Piatnik | Kiadva: 2011. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 60 p

A püspök magas rangú látogatókat vár. A reneszánsz leghíresebb freskófestőit béreli fel a katedrális mennyezetén lévő freskó restaurálására azért, hogy az ismét régi pompájában ragyogjon. Ki tervezi meg olyan okosan a napját, hogy a játék végére neki legyen a legtöbb győzelmi pontja? A “Fresco” egy hangulatos családi társasjáték, ami a csodálatos reneszánsz korszakba repít. Az alapjáték mellett 3 kiegészítő modult is tartalmaz, ezekkel a modulokkal tetszőlegesen kombinálhatja a játékot. A modulok fokozatosan növelik a kihívást, és a játékidőt.

Királyságok

Királyságok

jelölt

Kiadó: Delta Vision | Kiadva: 2012. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 45 p

Egy buja, termékeny kontinensen hatalmas birodalmak vetélkednek az erőforrásokért. Ám az alattomos lápokban, elhagyatott temetőkben a gonosz rejtőzik – a bölcs uralkodó elkerüli az ilyen helyeket.
A Királyságok pörgős taktikai játék. A játékosok rivális uralkodók, akik várakat építtetve növelik befolyásukat és vagyonukat. Minél gazdagabb vidéken épül egy vár, annál nagyobb lesz az adóbevétel; azonban a rossz helyre épült erősségeket sárkányok, trollok, rablók és hozzájuk hasonló szerzetek sanyargatják. Te meg tudod tölteni királyságod kincseskamráját?

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

győztes

Kiadó: Piatnik | Kiadva: 2012. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 60 p

Üdvözöljük Santiagoban, Kuba második legnagyobb városában. A kaotikus utcákat a nyüzsgő tömeg és az élénk kereskedelem moraja tölti be. A teherhajók folyamatosan érkeznek, és futnak ki a kikötőből. A kereslet folyamatos - még ha kiszámíthatatlan is - a helyi termékekre, mint az egzotikus gyümölcsök, cukor, rum, dohány és szivar. A névjegykártyádon az áll, hogy „bróker”, de valójában gyanús seftelő vagy, aki üzleteket köt a helyiekkel és a korrupt hivatalokkal áruszállításra és az állandóan jelenlévő teherhajók igényeinek kielégítésére. Képességed ezeknek az áruknak a beszerzésére csak annyira megbízható, mint a „kapcsolataid”.
Minden alkalommal, amikor játszol, új taktikai kihívásokkal kell szembenézned a vibráló karibi világban, Santiago de Cubában.



Részletes Játéklista

Társasjátékok:

Adatok 2013-hoz

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 




A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése és a vásárlók döntésének segítése.