A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2012. év - társasjátékdíj

 

2012 győztes társasjátéka

Aranyváros

Aranyváros

jelölt

Kiadó: Piatnik | Kiadva: 2010. | Játékos: 3-4 fő | Játékidő: 60 p

A játékosok a szigetre lépés után megalapítják első kereskedőházaikat, amiket azután utakkal a környező településekhez kapcsolnak, majd azok mentén újabb kereskedőházakat alapítanak. Megéri a fáradozás, mert a játékosok így juthatnak pénzhez, áruhoz, valamint a sziget centrumában álló Aranyváros kulcsához.

Mamutvadász

Mamutvadász

győztes

Kiadó: Piatnik | Kiadva: 2011. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 45 p

A Mamutvadász két fázisból áll: A nyári fázisban a játékosok főleg élelmet gyűjtenek és készleteket halmoznak fel. A téli fázisban használják a fegyvereket mamutvadászatra, és további élelmiszert gyűjtenek azért, hogy átvészeljék a hideg évszakot. A játékosok egy régmúlt korba merülhetnek el és átélhetik azt, ahogy az emberek a kőkorszakban a mindennapokat élték. Ehető dolgokat, bogyókat, gyökereket, fűszereket keresnek. Fegyvereket szereznek a vadászathoz, mert a mamutok sok húst adnak, az irhájuk pedig télen melegen tart! A játék végén az a játékos nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte. A bogyók, gyökerek, fűszerek és mamutok annyi pontot hoznak, amennyi a rajtuk feltüntetett szám értéke. Az áruk annál több pontot hoznak, minél többet gyűjtött belőlük fajtánként a játékos.

Qwirkle

Qwirkle

jelölt

Kiadó: Compaya | Kiadva: 2011. | Játékos: 2-4 fő | Játékidő: 45 p

A Qwirkleben 6 színű és 6 formájú elemek segítségével kell minél nagyobb, hosszabb sorozatokat létrehoznunk. A sorozatok építésénél pontot kapunk minden szomszédos elemért - ezért érdemes úgy tenni, hogy egyszerre több sort és oszlopot is folytassunk. Amikor sikerül létrehozni egy Qwirkle-t (6 különböző színből álló de azonos formájú elemek sorozata vagy 6 azonos színből de különböző formájú elemek sorozata), akkor bónuszpontokat is szerezhetünk. De figyeljünk oda: ha 5 elemet leteszünk, valamelyik ellenfelünk biztosan Qwirkle-t épít!

Samarkand

Samarkand

jelölt

Kiadó: Piatnik | Kiadva: 2011. | Játékos: 2-5 fő | Játékidő: 30 p

Samarkand - az egyik legfontosabb város a Selyemút mentén, ahol gazdag kereskedőcsaládok utaznak karavánjaikkal. A játékosok a kereskedők szerepébe bújva beházasodnak a gazdag családokhoz. Majd átveszik az üzlet irányítását, virágzó kereskedelmi kapcsolatokat alakítanak ki és jövedelmező üzleteket kötnek. Megpróbálják kereskedelmi útjukat kiépíteni és útjuk során minél több értékes árut megszerezni.



Részletes Játéklista

Társasjátékok:

Adatok 2012-höz

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Gyimesi András,
Farkas Gábor,
Mandics Zoltán,
Máthé Gábor,
Oberländer Zoltán

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor,
Gönci Péter,
Kovács Krisztián

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 




A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése és a vásárlók döntésének segítése.