A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2012. év - társasjátékdíj

 

Megvan a legjobb 4 továbbjutó


Aranyváros
Mamutvadász
Qwirkle
Samarkand

A Magyar Társasjátékdíj 2012-es zsűrije múlt szombaton tartotta azt a szavazást, melyen során kiválasztásra került az a 4 társasjáték, amely a jelölt címet viseli.

A szavazás során két területuralós, egy logikai és egy gyűjtögetős játék került be a legjobb 4 magyar társasjáték közé. A továbbjutók között van az Aranyváros, a Samarkand, a Qwirkle és a Mamutvadász, de nem sokon múlt az Atlantis továbbjutása sem.

A zsűri saját bevallása szerint nehéz helyzetben volt, mert évről évre egyre több jó társasjáték jelenik meg magyarul és emiatt egyre nehezebb a választás. Arra a kérdésre, hogy idén várható-e, hogy idén is osztanak különdíjat, igenlő választ kaptunk.

A Magyar Társasjátékdíj díjátadójára és az eredményhirdetésre várhatóan szeptember közepén kerül sor.2012-ben a Magyar Társasjátékdíj győztes társasjátéka a Mamutvadász lett.

A beválogatott játékok teljes listája:

Adatok 2012-höz

Beválogatott játékok:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Gyimesi András,
Farkas Gábor,
Mandics Zoltán,
Máthé Gábor,
Oberländer Zoltán

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor,
Gönci Péter,
Kovács Krisztián

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!