A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2012. év - társasjátékdíj

 

Eredményhirdetés

A legjobb és különdíjas társasjátékok 2012-ben

A Magyar Társasjátékdíj jelöltjeivel és díjazott játékaival a hazai közönséget kívánja segíteni abban, hogy felhívja figyelmét néhány kivitelében és működésében kiváló társasjátékra. A jelölt és díjazott játékok évről évre bővülő listája - reményeink szerint - támpontot adhat azoknak a játékos kedvű embereknek is, akik még csak most ismerkednek napjaink modern társasjátékaival.

Aranyváros
Mamutvadász
Qwirkle
Samarkand

A zsűri a boltokban kapható több mint 50 játékból igyekezett a széles közönségnek szóló, könnyen elsajátítható szabályú játékokat kiválasztani. Kimondott cél, hogy a díjazott játékok ne igényeljenek komoly társasjátékos tapasztalatot, emellett alkalmasak legyenek családi körben való játékra, és 2-3 generáció képviselőinek is szórakozást nyújtsanak.

A Magyar Társasjátékdíjért kizárólag magyar nyelvű társasjátékok indulhatnak. Közülük is azok, amelyek az utóbbi két naptári évben jelentek meg magyar nyelven, magyar nyelvű szabálykönyvvel és tartozékokkal, valamint a dobozukon magyar nyelvű tájékoztató olvasható.

A díj győztese és az egyéb díjazott játékok

A díj győztese 2012-ben a lapgyűjtögetős mechanizmusú Mamutvadász lett.

Mellette jelölt címet szereztek az Aranyváros, Qwirkle és Samarkand társasjátékok. A zsűri különdíjban részesítette a Fauna című műveltségi társasjátékot is szórakoztató és ismeretterjesztő voltának elismeréseként.

Képek a díjátadóról

Összkép a játékokról
A fődíjas Mamutvadász oklevelének átadása
A Qwirkle díjának átadása (jelölt)
A Samarkand és Aranyváros oklevelének átadása (jelölt)
A különdíjas Fauna oklevelének átadása
 


2012-ben a Magyar Társasjátékdíj győztes társasjátéka a Mamutvadász lett.

A beválogatott játékok teljes listája:

Adatok 2012-höz

Beválogatott játékok:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Gyimesi András,
Farkas Gábor,
Mandics Zoltán,
Máthé Gábor,
Oberländer Zoltán

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor,
Gönci Péter,
Kovács Krisztián

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni az eredményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!