A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2011. év - társasjátékdíj

 

2011 győztes társasjátéka

Bumeráng

Bumeráng

jelölt

Kiadó: Granna (Kék Kobra Kft.) | Megjelent: 2010. | Játékos: 3-5 fő

Minél ügyesebb és ravaszabb egy játékos, annál jobb vadászterületet tud megszerezni, és annál nagyobb esélye van a győzelemre. Vadászat, kaland, harc a vadászterületekért… Ebben a játékban vadászó ausztrál bennszülöttek csapnak össze egymással: a játékosok állatokat ábrázoló kártyák megszerzéséért versengenek. Minél több kártyájuk gyűlik össze ugyanannak az állatnak a képével, annál nagyobb az esélyük a győzelemre. A játékosok minden körben a középre letett kártyákon levő vadászterületekre teszik meg tétjeiket: minden körben csak azokat a kártyákat szerezhetik meg, amelyeken az a vadászterület látható, amelyet titokban megjelöltek. Csakhogy mindig azé az elsőbbség, akinek a licitje a legmagasabb volt: a többieknek be kell érniük az elhajított bumerángok, illetve a szabadon maradt kártyák begyűjtésével.

Finca

Finca

győztes

Kiadó: Piatnik | Megjelent: 2010. szeptember | Játékos: 2-4 fő

A játékosok a mallorcai gazdák szerepébe bújva learatják a szigeten honos gyümölcsöket, és a sziget különböző területeire szállítják, ahol mindig eltérő gyümölcsre merül fel igény. Ezekért a szállítmányokért a játékosok pontokat kapnak. A játék végén az a játékos nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte.

Keltis

Keltis

jelölt

Kiadó: Piatnik | Megjelent: 2009. szeptember | Játékos: 2-4 fő

A játékosok kártyákat játszanak ki azért, hogy figuráikat a lehető legmesszebbre juttassák el. A játék végén annál több pontot kap egy játékos, minél előrébb juttatta figuráját az úton. Ezek mellett a játékosok kelta kívánságköveket is gyűjtenek, amiért extra pontokat kapnak. A játékot az a játékos nyeri, akinek a játék végén a legtöbb pontja van.

Tobago

Tobago

jelölt

Kiadó: Piatnik | Megjelent: 2010. szeptember | Játékos: 2-4 fő

Tobago az elfelejtett kincsek szigete. A kezeitekben tartjátok egy kincses térkép részeit. De vajon hogyan illenek össze? Egy terepjáróval átkeltek a dzsungelen, sziklás magaslatokon és vadvizeken. A kincs azok között kerül felosztásra, akik a nyomára vezettek. A 3 részből álló játéktábla 32 különböző játékjelenetet tesz lehetővé a gazdagon illusztrált tájakon a gondosan kidolgozott játékfigurákkal.Részletes Játéklista

Társasjátékok:

Oklevéllel elismerve:

További adatok 2011-hez

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Bársony Balázs, Bérczes Bernadett, Farkas Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor, Farkasné Mák Éva, Kovács Krisztián

Egyéb adatok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni a jövő évi eredményekről és eseményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

 
A díj célja a magyar nyelven kapható társasjátékok népszerűsítése és a vásárlók döntésének segítése.