A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2011. év - társasjátékdíj

 

Keltis

Keltis

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés:jelölt

Játékidő: 30 perc
Játékosszám: 2-4 fő (3 játékossal a legjobb)
Ajánlott életkor: 8+
Magyar kiadó: Piatnik

Letöltés: Keltis játékszabály

Zöld tábla, amelyen egy központi kőtől öt, kövekkel kirakott és más-más szimbólummal jelzett útvonal tart szét. A játékosok ezeken haladnak végig, céljuk minél előbbre jutva, minél több pontot gyűjteni. Az utak elején azonban csak mínusz pont vár rájuk, míg az a játékos, amelyiknek bábujával az utak bármelyikének végére sikerül eljutnia, 10 ponttal lesz gazdagabb.

Minden játékos nyolc, számozott kártyát tart egyszerre a kezében. Ha valaki kártyát tesz le, a szimbóluma szerinti úton lép előre bábujával, a mínusz mezőkből a pozitív pontszámok irányába. Kártyát azonban csak számok szerinti emelkedő vagy csökkenő sorrendben lehet letenni. Egy másik lehetőség, hogy a játékos eldobja valamelyik kártyáját, de ekkor lehet, hogy előnyhöz juttatja a többieket, akik ezt felvehetik.

A játék gyorsan halad előre, és ha öt bábu végül a célzónába kerül, azonnal véget is ér. Lehetnek olyanok is, akiknek bábui ekkor még talán a mínusz mezőkön állnak. Aki a legtöbb pontot gyűjtötte, az a győztes.

A társasjáték a szerencse és a taktika ügyes keveréke, amelyet a folyamatos izgalom, az egyszerűség és a félórás játékidő egyaránt élvezetessé varázsol gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Keltis 2011-ben a Magyar Társasjátékdíj legjobb 4 társasjátéka közé tartozott, és jelölhető volt a fődíjra.

2011 jelöltA Finca lett 2011 győztes társasjátéka

Finca

A játékban minden játékos egy-egy mallorcai gazda szerepébe bújva arathat a spanyol szigeten honos gyümölcsök közül, és láthatja el a sziget különböző piacait élelemmel, ahol mindig eltérő gyümölcsre merül fel igény. A szállítmányokért a játékosok győzelmi pontokat kapnak. A játék végén az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte.
  • Paraméterek:
  • Játékdiő: 45-60 perc
  • Játékosok száma: 2-4 fő
  • Ajánlott életkor: 8+
  • Kategória: gyűjtögetés, szállítás

További jelöltek

További adatok 2011-hez

Beválogatott játékok:

Oklevéllel elismerve:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Bársony Balázs, Bérczes Bernadett, Farkas Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor, Farkasné Mák Éva, Kovács Krisztián

Egyéb adatok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni a jövő évi eredményekről és eseményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!