A Magyar Társasjátékdíjat a Magyar Társasjátékos Egyesület alapította 2010-ben. A díjat minden évben egy választott zsűri ítéli oda a legjobb magyar kiadású családi társasjátéknak.

2011. év - társasjátékdíj

 

Finca

Finca

Paramaméterek

Társasjátékdíj helyezés:győztes

Játékidő: 45-60 perc
Játékosszám: 2-4 fő
Ajánlott életkor: 8+
Magyar kiadó: Piatnik

Letöltés: Finca játékszabály

Örök napfény? Tengerparti siesta? Hajnalig tartó fiesta? Mi más, mint ami egyből eszünkbe jut, ha meghalljuk Mallorca nevét. Ez a társasjáték ugyan erre a szigetre kalauzol bennünket, azonban annak teljesen más oldalát tárja elénk.

A játékosok helyi gazdálkodók bőrébe bújnak, akik saját kis birtokukon, az ún. fincán igyekeznek gyümölcsöket (szőlőt, narancsot, citromot, fügét, mandulát és olívabogyót) termelni, majd attól minél jobb áron, azaz a legtöbb pontért megválni.

A csodás sziget tíz kicsi településének piaca körönként más és más igényeket támaszt felénk. Bábuinkkal ezért a táblán lévő szélkeréken, amely tulajdonképpen a gyümölcsökhöz juttat bennünket és a mallorcai farmok egyébként elmaradhatatlan része, taktikusan kell lépkednünk ahhoz, hogy épp a kívánt fajtákat és azokból is a lehető legtöbbet gyűjthessük be, majd szállíthassuk szamárfogatunkon a vásárra. Ha jól használjuk fel speciális lapjainkat, még többet is kaszálhatunk.

Taktika, ügyes előrelátás és jó időzítés elengedhetetlen ehhez az élénk társasjátékhoz, amelyben folyamatos a versengés a pontokért, és amelyet kicsik-nagyok részére a gyönyörűen kivitelezett tábla, valamint a színes, fából készült gyümölcsök sokasága is igazán vonzóvá, élvezetéssé tesz.

2011 fődíj

A Finca 2011-ben a Magyar Társasjátékdíj
fődíjas társasjátéka lett.



A Finca lett 2011 győztes társasjátéka

Finca

A játékban minden játékos egy-egy mallorcai gazda szerepébe bújva arathat a spanyol szigeten honos gyümölcsök közül, és láthatja el a sziget különböző piacait élelemmel, ahol mindig eltérő gyümölcsre merül fel igény. A szállítmányokért a játékosok győzelmi pontokat kapnak. A játék végén az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtötte.
  • Paraméterek:
  • Játékdiő: 45-60 perc
  • Játékosok száma: 2-4 fő
  • Ajánlott életkor: 8+
  • Kategória: gyűjtögetés, szállítás

További jelöltek

További adatok 2011-hez

Beválogatott játékok:

Oklevéllel elismerve:

Dokumentumok:

Zsűritagok:

Bársony Balázs, Bérczes Bernadett, Farkas Gábor, Molnár László, Tasnádi Ákos

Bizottsági tagok:

Bálint Gábor, Farkasné Mák Éva, Kovács Krisztián

Egyéb adatok:

Hírlevél:

Ha nem akarsz lemaradni a jövő évi eredményekről és eseményekről, iratkozz fel a hírlevelünkre!